Hétfőtől könnyebb megszerezni a gépkocsivezetői jogosítványt

Hétfőtől lép életbe a gépkocsivezetői jogosítvány megszervezésének új szabálya. A változások kedveznek a sofőrtanoncoknak.

Módosulnak október ötödikétől, hétfőtől a gépkocsivezetői jogosítvány megszerzésének szabályai. A legfontosabb változás az, hogy a sofőrtanoncoknak nem kell újra letenniük a KRESZ-vizsgát, ha a gyakorlati vizsgán megbuknak.

Az eddigi szabályozásokat egy augusztusban megjelent belügyminiszteri rendelet módosította. E szerint sikeres KRESZ-teszt esetén a sofőrtanoncoknak egy év áll a rendelkezésre letenni a gyakorlati vizsgát és megszerezni a jogosítványt. Ha megbuknak, újra próbálkozhatnak, ha előtte elvégeznek egy további hatórás autóvezetői tanfolyamot.

Az egy év alatt a tanonc többször is próbálkozhat, ha elvégzi a tanfolyamot és kifizeti a vizsgadíjat. Ha a KRESZ-vizsgán bukik meg, leghamarabb 15 napon belül jelentkezhet újra a tesztre, és ebben az esetben is vizsgadíjat kell fizetnie.

Mint ismert, az eddigi szabályok szerint ha megbuktak a gyakorlati vizsgán, a sofőrtanoncoknak automatikusan újabb KRESZ-tesztre kellett jelentkezniük.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?