Soós Zoltán: az Azomureș mellett az illegális szeméttelepek is bűzlenek

Nem ért egyet Soós Zoltán városi tanácsos azzal, hogy a marosvásárhelyi önkormányzat kifizessen további egymillió lejt a Salubriserv köztisztasági vállalatnak.

Szerdai közleményében az RMDSZ polgármesterjelöltje utalt a Maszol korábbi írására, amelyben arról számoltunk be, hogy Marosvásárhely fulladozik a szemétben, és illegálisan tárolják a hulladékot a város határában. Eközben az önkormányzat nem szavazta meg múlt héten a Salubriserv szerződésének meghosszabbításáról szóló határozattervezetet.

 „A legutóbbi tanácsülésen azért maradtam távol a szemét elhordásával kapcsolatos határozattervezet megszavazásától, mert nem értek egyet azzal, hogy újabb 1 millió lejt fizessünk annak a szemétnek az elszállításáért, amit már korábban kifizettünk” – szögezi le közleményében Soós.

A tanácsos szerint már jó ideje tart a szemét illegális tárolása a város határában az állami szervek tudomásával, amelyek nem tettek semmit ellene. „Most bezzeg, amikor baj van, rögtön a tanácsosok a hibásak, pedig nem mi voltunk azok, akik ezt megengedtük. Mit tett hét év alatt a Környezetvédelmi Őrség, vagy egyéb illetékes hivatalok? Semmit. Hajbókoltak a polgármesternek” – fogalmaz Soós.

A politikus furcsa egybeesésnek tartja, hogy az illetékes hatóságok akkor ismerték fel az illegálisan tárolt szemét által jelentett környezetvédelmi és egészségügyi kockázatot, amikor egyre nagyobb civil és politikai nyomás kezdett nehezedni a kombinátra, a helyi önkormányzatra és a környezetvédelmi hatóságra az Azomureș szennyezése miatt. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?