Diákjaival szelfizett Carmen Johannis az első iskolai napon

Virágokkal és örömujjongásokkal fogadták a diákjai az első iskolai napon Carmen Johannist. Az államfő feleségét a szülők is köszöntötték hétfőn a nagyszebeni Gheorghe Lazăr Főgimnázium tanévnyitóján - számolt be a România TV.

„Nagyon boldog vagyok, hogy láthatlak benneteket. Gyertek, készítsünk egy fotót” – mondta Carmen Johannis, miközben végigpuszilta  diákjait és szelfizett velük. Megdicsérte, még szebbeknek, még okosabbnak neveztek őket.

„Nem tudok nélkülük élni” – mondta a România TV riporterének.

A diákjai csak szuperlatívuszokban beszéltek Románia firts ladyjéről: „Nagy megtiszteltetés nekünk, hogy velünk foglalkozik”, „Nagyon aranyos és jó. Különleges. Nagyon odavagyunk, hogy a diákjai lehetünk”, „Nagyon örülünk, hogy látjuk. Nagyon hiányzott”.

Mint arról már korábban beszámoltunk, az államfő feleségének döntése mögött, miszerint Bukarest helyett Nagyszebent választja, a stiripesurse.ro információi szerint szomorú okok állnak: nem sikerült megszoknia a bukaresti életet, és barátokat sem szerzett.

A Nemzeti Liberális Párthoz (PNL) közelálló forrás szerint Carmen Johannis bármelyik jó nevű fővárosi iskolában taníthatott volna, de mégis a szebeni főgimnáziumot választotta, ahol kérvényezte, hogy megtarthassa fél katedráját.

A nagyszebeni iskolában angolt oktató Carmen Johannis döntését kollégái és az iskola igazgatója is örömmel fogadta. Carmen Johannis osztályfőnök volt, s tavasszal a diákjait meghívta a Cotroceni-palotába is.

Kapcsolódók

Kimaradt?