Tanévkezdés: befejezetlen épületek és engedély nélküli iskolák

Három iskolában építőtelepre jellemző körülmények között indul az oktatás, a Kolozs megyei oktatási intézmények húsz százaléka ugyanakkor nem kapta meg az induláshoz szükséges engedélyt a megyei egészségügyi hatóságtól.

A felújítás alatt álló iskolákban uniós támogatással zajlanak a munkálatok, amelyek befejezése már alaposan megkésett. Ennek következtében a tanulók más oktatási intézmények épületeibe járnak majd, ahol délután tartják meg nekik az órákat. Ezek a Mihai Eminescu és az Avram Iancu líceumok, valamint a Ion Agarbiceanu gimnázium.

Megye-szerte 29 iskolának és 39 óvodának nincs meg a szükséges egészségügyi engedélye. Az egészségügyi hatóságok az esetek többségében a vezetékes víz hiánya miatt nem állíthatja ki ezeket a dokumentumokat, az oktatás azonban elkezdődik ezekben az intézményekben is.

A megyei egészségügyi igazgatóság kimutatásai szerint Kolozs megye 52 vidéki iskolájában még mindig nincs kialakítva a szabványoknak megfelelő mellékhelyiség, 16 iskola esetében pedig az épületeket sürgősen fel kellene javítani.

 

Kimaradt?