Kórházi ellátásra csalnak ki pénzt a háromszékiekből

Kórházi ellátásra kértek pénzt csalók egy jóhiszemű háromszékitől. Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő elmondta, az idős áldozat kedden riasztotta a kézdivásárhelyi rendőrséget, hogy ismeretlen személyek 2000 lejt csaltak ki tőle.

Az áldozat beszámolója szerint a város utcáin sétált, amikor megállította őt két ismeretlen. Megkérdezték tőle merre található a kórház, majd elpanaszolták, sürgősen 2000 lejre van szükségük, hogy fedezni tudják egy sürgős orvosi beavatkozás költségeit, egyikük balesetet szenvedett és a lábát kell megműteni.

Az idős asszony megszánta az őt megszólítókat, ezért elment egy helyi bankfiókba, ahonnan kivette az igényelt pénzösszeget, és átadta azt az ismeretleneknek. Azok biztosítékként egy aktatáskát nyújtottak át neki, és azt állították, hogy dollár van benne, ami fedezi a kölcsön kapott pénzösszeget. Az idős asszony hazaérve kinyitotta a táskát, és meglepődve látta, hogy az üres. Csak ekkor fogott gyanút, és riasztotta a rendőrséget.

Nicoleta Marin emlékeztetett, hogy idén Háromszéken ez a második hasonló módon elkövetett csalás, mindkét áldozat idős személy volt. A rendőrségi szóvivő arra kéri a lakosságot, hogy bármennyire is szánják embertársaikat, ha ismeretlenek kérnek pénzt, ne adjanak, illetve jegyezzék meg azok személyleírását, és lehetőleg riasszák a rendőrséget.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?