Érdemes lesz megőrizni a szentgyörgyi strandra vásárolt belépőt

Ebben a hónapban érdemes lesz megőrizni a sepsiszentgyörgyi strandra érvényes belépőt, mert azzal a következő szezonban kedvezményes jegyet lehet igényelni.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat RMDSZ frakciójának vezetője, Miklós Zoltán elmondta: kezdeményezésére a helyi tanács elfogadta, hogy jövőben árkedvezményt kap minden strandlátogató, aki idén augusztus 1. és szeptember 1. között váltott karszalagját megőrzi.

Minden karszalagért egy kedvezményes napijegyet lehet majd vásárolni a 2016-os idényben, a kedvezmény mértékéről a tanácstagok egy későbbi alkalommal döntenek. Az akció előzménye, hogy a városi strandra látogatók sokallták a napi 20 lejes belépőt, hiszen még mindig nem készült el a nagymedence, így csak az élményfürdővé alakított négy kismedencét használhatják a strandolók.

Az árcsökkentésre vonatkozó javaslat is megfogalmazódott a sepsiszentgyörgyi tanácsban, de azt az idei szezon végéig nem tudnák gyakorlatba ültetni, mivel törvény szerint minden díjszabás változtatás előtt 30 napos közvitát kell tartani. Tischler Ferenc alpolgármester korábban elmondta: a nagymedence felújítására június 15-e volt a határidő, de a kivitelező késik a munkálatokkal.

Eközben a Kovászna megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal is leellenőrizte a sepsiszentgyörgyi strandot, és annak bezárásával fenyegeti a működtető önkormányzatot. A fogyasztóvédők azt kifogásolták, hogy a strand medencéiben és a fedett uszodában nem a törvény által előírt heti rendszerességgel cserélik a vizet, ezért 10.000 lejes büntetést rót ki, de kilátásba helyezte a létesítmények bezárását is.

Tischler Ferenc alpolgármester szerint a kilencvenes évekből származó törvény valóban előírja a heti vízcserét, de ez a szabályozás elavult, hiszen ma már nincs erre szükség, hiszen az uniós normáknak megfelelő automatizált vízcserélő, szűrő és vízkezelő felszerelések révén megfelelő minőségű vizet tudnak biztosítani a medencékben. Tischler Ferenc szerint az őszi parlamenti szesszióban lobbizni fognak a vonatkozó törvény módosítása érdekében.  

Kimaradt?