Felvonulással szolidarizálnak a megerőszakolt lánnyal

Felvonulással szolidarizálnak a Vaslui megyében megerőszakolt lánnyal jövő héten, július 31-én Bukarestben. A délután öt órára meghirdetett eseményre már most több mint ezren jelentkeztek be a Facebookon.

A szervezők a felhívásban kérik, hogy kapjanak életfogytiglani börtönbüntetést az erőszakolók, vonják felelősségre azokat, akik szabadlábra helyezték a gyanúsítottakat, holott hárman közülük elismerték tettüket, és vonják meg azoktól a szociális segélyt, akik támogatják azt a hét fiatal férfit, akik a vád szerint ájulásig kínozták a 18 éves lányt 2014. november 10-én. 

A szolidaritási akció szervezői felháborodásuknak adtak hangot, amiért a helybeliek közül sokan a lányt hibáztatják a történtekért. Az Adevărul tájékoztatása szerint a helybeliek pillepalackokkal dobálták meg az újságírókat, halálosan meg is fenyegették őket, amiért szerintük rossz hírben tüntetik fel településüket, Vălent.

A helybeliek szájából olyan mondatok is elhangzanak, hogy "egybegyűjtjük az egész falut és megerőszakoljuk, hogy lássák, mit jelent az erőszak". A történtekről bővebben itt és itt olvashat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?