Hőkamerát vásárolt a gyergyói önkéntes polgárőrség

Immár hőkamerával felszerelkezve vigyázza a rendet és a magántulajdon biztonságát a gyergyószentmiklósi önkéntes polgárőrség. Bajkó László, a szervezet vezetője a maszol.ro-nak elmondta: a 6000 eurós eszközt felváltva használhatják, különféle helyszíneken.

Jelentős értékű műszerrel bővült a gyergyószentmiklósi önkéntes polgárőrség eszköztára: egy hatezer eurót érő hőkamerát szerzett be a Romániában elsőként megalakult rendfelügyelő önszerveződés.

A vízhatlan, ütésálló eszközt a Gyergyószentmiklóson és határában gyarapodó fa- és terménylopások miatt idén tavasszal tervezte be az önkéntes csoport. Vezetőjük, Bajkó László a maszol.ro-nak elmondta: az eszköz beszerzéséhez közadakozásból, a csapat által főzött babgulyás „árusításából” pótolták ki a hiányzó 300 eurót. Még nem tudni, pontosan melyik zónában fogják bevetni, de mivel könnyedén mozgatható eszközről van szó, a különböző őrpontokon váltakoztatva használhatják – mondta Bajkó.

A készülék sötétben, 1200 méterről is észleli a testmeleget, mozgást, így a csapat tagjai bizakodnak, sikerül fellépniük a fa- és terménytolvajok ellen. Erre eddig amiatt nem volt lehetőségük, mivel a tolvajok szervezetten, egymást telefonon értesítve nyertek egérutat. Emellett a város környékén masszívan jelentkező szemetelési „szokás” megfékezését is remélik az eszköztől.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?