Földcsuszamlás miatt összeomlott hat ház a Maros megyei Apoldon (FOTÓK)

Nyolc felnőtt és egy kiskorú maradt tető nélkül a Maros megyei Apold községben, amikor az utóbbi napok özönvízszerű esőzései miatt földcsuszamlás miatt összeomlott hat ház - írja az Agerpres.

"A Segesd völgyében van egy elszigetelt utca, ahol hat házat érintett a földcsuszamlás. Kettő közülük 50 százalékban összeomlott, három esetében sikerült kimenekíteni a javakat” – mondta el az a hírügynökségnek Lucian Goga Maros megyei prefektus. Hozzátette: az érintett családok elhelyezéséről helyi szinten gondoskodnak, a leomlott házakat pedig csendőrök őrzik.

A kilakoltatott személyeket az iskolában vagy a kultúrotthonban fogják elszállásolni. Jelenleg ez a legsúlyosabb eset a megyében, ami a megnövekedett csapadékhullás miatt következett be.

Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet három megyét érintő narancssárga jelzésű figyelmeztetést bocsátott ki a megnövekedett áradásokra. Maros megyéből leginkább Segesvár és Balavásár környékét érinti az előrejelzés.  Maros megyében egyébként Dicsőszentmárton területén hullott a legnagyobb mennyiségű csapadék, négyzetméterenként 72 liter. A víz udvarokat, pincéket öntött el.

Kimaradt?