Megemelték az érettségi vizsga díját

Azok a diákok, akik kétszer elbukták az érettségit, harmadszorra már 240 lejt kell fizetniük a vizsgáztatásért - tájékoztat a Hotnews. Tavaly és tavalyelőtt a vizsgadíj 230 lej volt.

Az összeget az oktatásügyi minisztérium határozta meg. Az érettségi vizsga azoknak, akik először vagy másodszor próbálkoznak, ingyenes. 

A tárca tájékoztatása szerint azoknak nem kell kifizetniük a teljes összeget, akik az előző ciklusban, ciklusokban néhány tantárgyból sikeresen vizsgáztak, és kérik ezek elismerését. A szóban forgó diákok így kevesebb tantárgyból mérettetik meg magukat, tehát értelemszerűen csökken a vizsgáztatás díja is.

Az érettségi nyári, azaz júniusi-júliusi szessziójára ezen a héten zajlanak a beiratkozások. Pénteken, május 29-én a tizenkettedikesek számára befejeződik az iskola, az érettségiig már csak felkészítőkre járnak be az oktatási intézményekbe.

Az országos megmérettetés június 8-án, a román nyelv és irodalom szóbeli vizsgával kezdődik. Az első írásbelire június 29-én kerül sor, az eredményeket július 10-én függesztik ki. A vizsgák sorrendje és időpontja itt böngészhető.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?