Ebédjegyeket úsztak össze a hidegvölgyi romákat tanító pedagógusnak

Jól sikerült az idei Swimathon jótékonysági úszóverseny a Divers Egyesület számára – mondta a maszol.ro-nak Koreck Mária, az egyesület elnöke.

Az Együtt a közösségért civil szervezetek vására legutolsó rendezvénye a marosvásárhelyi Víkend telepen megszervezett úszóverseny volt, ahol a résztvevők, csapatok és magánszemélyek egy-egy olyan ügyért úsztak, amely fontos számukra, közügynek számít, vagy egy kisebb közösség létéhez kötődik.

A Divers Egyesület az idén 1500 lejt gyűjtött, aminek azért örülnek kimondottan az egyesület munkatársai, mert az önkénteskedő tanítót tudják jutalmazni belőle. A Hidegvölgy romák lakta városrészben délutánonként 18 roma fiatalt tanít a legfontosabbakra a tanítónő, zömében ötödikeseket, de az elsős-, másodikos-, harmadikos gyerekekkel is foglalkozik. Tevékenységéért fizetség nem jár, de valamilyen formában jutalmazni szeretné az egyesület a napi fáradozásait. Az összegyűlt pénzösszegből ebédjegyeket juttat a szabadidejét feláldozó pedagógusnak.

A jótékonysági úszóversenyre jelentkezők közül volt aki a Teleki Tékáért úszott, más a Buckner Alapítvány délutáni oktatásáért, vagy egy művégtag megvásárlását támogatták, egy kiégett lakás felújításáért, az Alpha Transilvana Alapítvány több programjáért is úsztak.

Koreck Mária őgy fogalmazott, hogy jól sikerült az idei rendezvény, jó volt a hangulat, elégedett az eredménnyel is. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?