Tényleg belefulladhat a szemetébe Kolozsvár

Sürgősségi ülést hívtak össze kedden délben a kolozsvári prefektúrán, mert reggel ismét bezárt a pataréti szeméttelep, és megoldatlan a hulladék elszállítása a kincses városban.

Mint korábban megírtuk, a pataréti szeméttelep gyakorlatilag megtelt, több hulladékot nem fogad. Emiatt ideiglenesen egy újabb telepet nyitottak, szintén Pataréten, ám május 13-án egy napra ezt is be kellett zárni Környezetvédelmi Őrség utasítására. Végül a telepet adminisztráló Salprest társaság türelmi időt kapott, így hétfőig még biztosított volt a hulladék elszállítása a városban.

Emil Boc polgármester akkor a megyei tanácsot és Felek önkormányzatát okolta a kialakult helyzetért. Szerinte a Környezetvédelmi Őrség már februárban jóváhagyta egy ideiglenes, 4 hektáros telep megnyitását a község mellett, ám a jogi vita miatt ez sem lehetséges. A Kolozs megyei tanács megvásárolná ezt a 4 hektáros részt, ám Felek nem adja el, csak ha azt a teljes, 60 hektáros területet megveszik, amelyen az eredeti tervek szerint egy korszerű szeméttelepnek kellene épülnie.

A prefektúrán tartott tanácskozás előtt a Kolozs megyei tanács elnöke, Vákár Lajos azt nyilatkozta: csütörtökön ülésezik a Felek község tanácsa, és várhatóan jóváhagyják az ideiglenes szeméttelep megnyitását, de addig is megoldást kell találni a hulladék elszállítására. „Jó, hogy nincs kánikula, mert a városban felgyűlt szemét járványt okozhat” – jelentette ki a politikus a voceatransilvaniei.ro portálnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?