Véget ért a tizennyolcadik ETDK Kolozsváron

Díjkiosztóval és állófogadással ünnepélyesen lezárult a XVIII. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia – közölték a szervezők. A díjazottak listája itt olvasható.

Az esemény 2015. május 21. és 24. között zajlott Kolozsváron, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet szervezésében. A négynapos rendezvényen romániai és külföldi felsőoktatási intézmények hallgatói mérték össze saját kutatási eredményeiket, szakmai tudásukat a reál- és humántudományok különböző területein.

Idén 33 szekció indult, amelyben összesen 296 diák vett részt, 274 tudományos dolgozattal. A különböző szekciókban összesen 152 zsűritag bírálta a résztvevőket, akik közül 160 díjazottat neveztek ki.

A kolozsvári ETDK sajátossága, hogy a hallgatók részvételi jogot szerezhetnek a magyarországi Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK), az adott tudományterületeken belül. A bírálóbizottság idén összesen 92 dolgozatot jutalmazott részvételi joggal a 2017-ben megrendezésre kerülő XXXIII. OTDK-ra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?