Kórházi ellátásra csalnak ki pénzt az idősekből Szentgyörgyön

Kórházi ellátásra kértek pénzt csalók egy idős sepsiszentgyörgyi férfitól. A 83 éves áldozat a rendőrségtől kért segítséget, és elpanaszolta, az utcán szólította le őt egy asszony és egy férfi, akik arra kérték, segítse őket eljutni a sepsiszentgyörgyi kórházba, mert ott műtik egyik autóbalesetben megsérült kollégájukat.

Útközben a csalók az idős férfi hiszékenységére és jóindulatára alapozva azt állították, hogy ki kell fizetniük az operáció költségeit, de nincs náluk lej, csak valuta. Arra kérték a férfit, menjenek haza hozzá, és adjon nekik kölcsön 3000 lejt, cserébe biztosítékként átadnak neki egy pénztárcát, benne 10.000 dollárral.

A 83 éves áldozat elhitte a csalók meséjét, pénzt adott nekik, és megkapta a vastagnak látszó pénztárcát, amit viszont csak a csalók távozása után nyitott ki. Ekkor meglepődve vette észre, hogy a pénztárcában egy szappan és két tasak papír-zsebkendő van. A férfi azonnal riasztotta a rendőrséget, akik nyomozást indítottak az ügyben.

Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő felhívja a lakosság figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek az idegenektől érkező segélykérések esetén. A csalók legtöbbször az emberek hiszékenységére és segítőkészségére alapoznak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?