Csúszópénzért engedte át ügyfeleit a sofőrvizsgán a szentgyörgyi rendőr

A háromszéki ügyészség vádat emelt egy sepsiszentgyörgyi rendőrbiztos ellen, aki csúszópénz ellenében átengedte ügyfeleit a sofőrvizsgán.

A Kovászna Megyei Jogosítványokat és Forgalmi Engedélyeket Kibocsátó Hivatal munkatársát, Codrescu Sorint azzal vádolják, hogy tavaly február és október között kilenc sofőrvizsgára jelentkező személytől kért és kapott több száz eurónyi csúszópénzt. A pénzért cserébe Codrescu Sorin a jelöltet a vezetés gyakorlati próba után sikeres vizsgázónak nyilvánította - tájékoztatott Aldea Adrian, a Kovászna megyei ügyészség szóvivője.

A vádlottat 2014 végén csúszópénz elfogadása közben érték tetten, miután az egyik ügyfele panaszt tett a nyomozó hatóságoknál. Codrescu Sorin ellen kilenc rendbeli csúszópénz elfogadása és nyolc rendbeli hamisítás vádjával indítottak bűnvádi eljárást.

A háromszéki jogosítványokat kibocsátó hivatalnál egyébként nem ez az első korrupciós eset, az elmúlt években a hivatal több munkatársa ellen is eljárás indult. Emiatt a hivatal hónapok óta nem tudja megfelelő módon kiszolgálni ügyfeleit, hiszen az alkalmazottak egy része ellen vizsgálat folyik, és ez idő alatt nem láthatnak el ügyfélfogadási feladatokat.

Az elméleti vizsgára már csak hétfőnként lehet jelentkezni, ilyenkor hatalmas sorok alakulnak ki, a jelentkezők egymással és a hivatal alkalmazottaival is veszekednek, és panaszkodnak, hogy nem jutnak be a terembe, ha pedig nem sikerül a vizsgájuk, nem tudnak a törvényes 15 napos határidőn belül újra vizsgára jelentkezni.

Hasonló a helyzet az autónyilvántartó irodánál is, ahol előfordult már, hogy csendőri segítséget kellett hívni, mert túl nagy volt a tömeg, ezért az ügyfeleket kitessékelték az épületből.

A panaszosok rámutattak, hogy az országban bárhol az iratok leadását követően két órán belül kiállítják az ideiglenes iratokat és kiadják a rendszámtáblákat, Sepsiszentgyörgyön viszont többórás sorbaállást követően még napokig várni kell a dokumentumokra. Az intézmény a prefektúra alárendeltségébe tartozik, és bár ismerik a problémát, nem sikerült megoldást találniuk a személyzeti gondokra. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?