Kolozsváron a legjobb most diáknak lenni

Közel 2000 magyar egyetemista vonult fel szerdán zászlókkal, kabalafigurákkal, síppal-dobbal Kolozsvár Főterén, ahol megkezdődtek a KMDSZ Diáknapok. A kincses városban tanuló magyar diákok legnagyobb ünnepe vasárnap estig tart.

Isten hozott benneteket Európa 2015-ös évi Ifjúsági Fővárosában! – köszöntötte Horváth Anna a kolozsvári Mátyás szoborcsoport előtt összegyűlt 1800 magyar fiatalt, akik olyan üdvrivalgással feleltek ezekre a szavakra, hogy az alpolgármester asszony alig tudta folytatni. Így kezdődtek meg az idei KMDSZ diáknapok, a Kolozsváron tanuló magyar egyetemisták legnagyobb bulija és erődemonstrációja, amire az őrültebbnél-őrültebb csapatnevekkel, zászlókkal, kabalafigurákkal és maximális decibelekkel is ráerősítenek minden évben. Nehogy pont őket ne vegye észre a város!

Idén 54 csapat, közel 2000 diák méri össze rátermettségét, spontaneitását és kreativitását a kedd délután kezdődött vetélkedőn. Az időjárás ismét velük tartott, ragyogó napsütésben mutathatták meg színpompás pólóikat, lobogtathatták zászlóikat a fiatalok. A csapatnevek javarészét – a korosztálytól csöppet sem meglepő módon – a szex és alkohol élvezete inspirálta, így senki ne lepődjön meg, ha a napokban Szexoffon, Soaps2night, N@fing, Kóma-Szutra, Kocsmaffia, G-Pont, Cum With Us, Fucktúra vagy hasonló feliratú pólóban lát csapatostól jönni-menni huszonéveseket.

„Nem is sejthettétek akkor, amikor a sok-sok opció közül Kolozsvárt választottátok, hogy életetek legjobb döntését hozzátok meg. Hiszen a legjobb helyen vagytok a legjobb pillanatban!” – mondta Horváth Anna, a diákok pedig tombolva üdvözölték szavait. Az alpolgármester asszony mellett Soós Anna, a BBTE rektorhelyettese és Cristina Filip, a BBTE diákprefektusa is köszöntötte (ez utóbbi is magyarul) az ünneplőket, majd a fülhallgatóké lett a főszerep.

A csapatok ugyanis a Paprika Rádiótól kapták élő adásban az utasításokat, így alakult ki a flashmob, aminek során ölelkeztek, földre ültek vagy éppen feküdtek, Mátyásra mutattak, hátrafelé lépegettek, szoborrá merevedtek, lufikat eregettek stb., a be nem avatott járókelők csodálkozó tekintetétől kísérve. Végül elindultak a Törökvágás felé, ami évek óta a vetélkedők helyszíne.

A KMDSZ Diáknapok programja itt található.

Kimaradt?