Homofób füzetecskét osztogatott órán egy vallástanár

Homoszexualitás: az emberiség elfajzásának propagandája című füzetet osztogattak Brassó megye egyik középiskolájában - állítja a Romániai Szekularista-Humanista Egyesület (ASUR). Az egyesület figyelmét a nyíltan homofób füzetecskére a Nicolae Titulescu Kollégium diákjai hívták fel, akik elmondták, a vallástanáruktól kapták órán a brosúrát.

A középiskola igazgatója, Sandica Josu a Hotnewsnek azt nyilatkozta, hogy az iskola nem tudott a vallástanár akciójáról, és mivel az intézmény nem is adta beleegyezését, belső kivizsgálást indítottak.

A diákok elmondták, április 20-án, vallásórán „homofób, diszkriminatív és intoleráns” diskurzus folytatott a vallástanár, Dorel Chiriță, aki azt állította, a homoszexualitás „egy betegség, stigma, maga a gonoszság, amely veszélyt jelent a civilizációra”. Dorel Chiriță azt is kifejtette a diákoknak, hogy a homoszexualitás mindenki felelőssége, éppen ezért ők maguk is kötelesek fellépni ellene.

A füzetecskét az az ortodox keresztény hallgatók egyesülete (ASCOR) adta ki, amely például Kolozsváron a család védelmében abortuszellenes akciókat, homofób végkicsengésű előadásokat szervezett.

A Romániai Szekularista-Humanista Egyesület felkérte a Brassó megyei tanfelügyelőséget, hogy vizsgálja ki az esetet. A tanügyminisztériumhoz azzal a kéréssel fordult, hogy dolgozzanak ki és ültessenek gyakorlatba olyan oktatáspolitikai lépéseket, amelyek gátat szabnak a homofób, az erőszakra sarkalló vallási fundamentalizmusnak.

Az iskolaigazgató elmondta, egyedi esetről van szó, nincs tudomásuk arról, hogy hasonló füzetecskét osztogattak volna korábban vallásórán. Hozzátette, a belső kivizsgálás körülbelül egy hétig tart.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?