Gyertyafénnyel üzenték: hagyd lélegezni a Földet (GALÉRIA)

Kolozsvár szombat este egyike volt annak a mintegy hétezer településnek, amely idén csatlakozott a Föld órájához. Csak az országban több mint negyven városban aludtak ki a fények a tereken, kapcsolták le a megvilágítást a közhivatalok épületeinél. Este fél kilenctől fél tízig a parlament épülete is sötétbe borult.

Kolozsváron a Főtéren a közvilágítás lekapcsolása mellett akciót is szerveztek a Kolozsvár 2015 – Európa Ifjúsági Fővárosa program keretében. Aki Kolozsvár egyik legszebb terén szerette volna lélegzethez juttatni a Földet, az színes befőttesüvegekbe helyezett égő gyertyákkal igyekezett kirajzolni az Earth Hour üzenetet.

Míg a gyertyák égtek, addig tűzzsonglőrök szórakoztatták a több tucat jelenlévőt. A zsonglőrök nem csak égő botokat forgattak, hanem kardoztak is, az előadásból a tűznyelők sem maradtak ki.

Románia több városában a Föld órája akció már szombat előtt elkezdődött. Néhol fákat ültettek, máshol kerekasztal-beszélgetéseket, kulturális és sporteseményeket, versenyeket szerveztek. 

A Föld órája 2007-ben indult Sydneyből. Azóta évente már 162 ország mintegy hétezer városában mozgósított állami és üzleti szereplőket, civil szervezeteket és több száz millió egyéni támogatót, akik közösen léptek fel a fenntartható jövő érdekében.

https://www.youtube.com/watch?v=XxIMib4e8f8&feature=youtu.be

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?