300 kérvény Kolozsvárért, Cluj Napocáért és Klausenburgért

A Musai-Muszáj akciócsoport 300 beadványt nyújtott be a kolozsvári polgármesteri hivatalhoz csütörtök reggel, a beadványokban lakosok kérik a többnyelvű helységnévtáblák kifüggesztését a kincses városban.

Bethlendi András, a mozgalom egyik aktivistája a helyszínen elmondta, a formanyomtatványt nem csak kolozsváriak írhatják alá, hanem bárki, aki szeretné, hogy betartsák Kolozsváron a nyelvi jogokat. A többnyelvű helységnévtáblákért már hetek óta lobbizó csoport a hatékonyság miatt odafigyelt arra, hogy a kérvényeket leginkább a kolozsvári lakcímmel rendelkező állampolgárok írják alá, a 300 beadvány 95 százaléka ilyen.

"Nagyon pozitívan csalódtam a polgármesteri hivatal adminisztrációjában, nagyon kedvesen fogadtak. Négy kollégát állítottak rá az ügyre, hogy minél hamarabb iktatni lehessen a 300 kérvényt" - mondta Bethlendi András. Hozzátette, az akciócsoporthoz több mint 300 kitöltött kérvény futott be, de a csoport úgy gondolta, enged a kerek számok bűvöletének: száz darab formanyomtatványt Kolozsvárért, százat Cluj Napocáért és százat Klausenburgért iktattak.

Az akciócsoport a következő napokban folytatja a megmaradt és folyamatosan beérkező kérvények benyújtását. Legalább ezer aláírt formanyomtatványra számítanak. Egy hét múlva villámcsődülettel folytatják a lobbizást a többnyelvű helységnévtáblákért, két hét múlva pedig közvitát szerveznek a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?