Magyarországi állásközvetítő veri át a székelyföldieket

Valószínűleg Fazekas Imrének hívják azt a magyarországi férfit, aki gyanútlan erdélyieknek ígér Franciaországban munkát, majd a szerződésért kért 70 euró birtokában eltűnik. Az esetről egyik olvasónk tájékoztatott, akit a napokban vert át a kamu-munkaközvetítő.

A pórul járt O. A. Hargita megyében lakik. Több hónapja keres állást. Március elején bukkant rá a magyarországi férfi hirdetésére a tocmai.ro apróhirdetési portálon. A Siposd Lourantként hirdető férfi Marosvásárhelyen, február 24-én adta fel állásajánlatát. 1800 eurós munkát kínált Franciaországban. Olvasónk megkeresésünkre elmondta, a férfi azt mondta: Franciaországban kelcipőt csomagolni és címkézni, napi 12 órában.

„Siposd Lourant” a munkavállalás elintézéséért másolatot kért a személyi igazolványról, az orvosi igazolásról, egy önéletrajzot, valamint 70 eurót. A személyes adatokat a siposd8@yahoo.com email címre kellett O. A.-nak elküldenie. A férfi azt ígérte, négy napon belül meglesz a szerződés, amelyet e-mailben is elküld.

Olvasónk a kért pénzt Western Union továbbította Magyarországra. O. A. akkor sem fogott gyanút, amikor a Siposd úrként bemutatkozó férfi telefonban arra kérte, hogy a pénzt Fazekas Imre névre küldje. A kamu-munkaközvetítő amikor a pénzt megkapta, SMS-t küldött, amiben leírta, mikor lesz az indulás: március 10-én 16 órakor Marosvásárhelyről.

Négy nap is eltelt, ám a várva várt szerződés nem érkezett meg, ezért O. A megpróbálta elérni a férfit. Ám hiába, a kamu-munkaközvetítő sem a hívásokra, sem az e-mailekre nem válaszolt. A következő telefonszámon tartották a kapcsolatot: 00363083395371. A számot többször is tárcsáztuk a szerkesztőségünkből, sikertelenül. A hívott szám egyszer sem volt elérhető.

"Nagyon átvertek. Soha nem gondoltam volna, hogy így átejtenek, és pont engem" - panaszolta olvasónk. Történetét azért osztotta meg, hogy mások ne essenek ebbe a kelepcébe, és keltsen gyanút, ha a munkaközvetítő rögtön nem mondja el, pontosan milyen külföldi városban, milyen cégnél kellene dolgozni. Gyanúra ad okot az is, ha a munkaközvetítő magánszámlára kéri a pénzt.

Kimaradt?