Szeben megye: egerekkel osztoznak a kiflin a diákok

Néhány Szeben megyei iskola alkalmazottai a napokban a hatóságoknak is jelezték a tej-kifli program keretében beszállított termékekkel kapcsolatos fenntartásaikat, ugyanis a diákoknak kiosztott kiflit már az egerek is megkóstolták. A Szeben Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség (OJPC) vizsgálatot indított az ügyben.1030 egereskifli forras realitatea

„Penészes és egérrágta kifliket találtunk annak ellenére, hogy a csomagolás érintetlen. A falusi környezetben kiosztott termékek csomagolása gyakran nem tartalmazza az azonosításhoz szükséges elemeket" – magyarázta Ioan Băra, a Szeben megyei OJPC igazgatója.

Hasonló gondokat Polyán (Poiana Sibiului), Zsinna (Jina), Szászszentlászló (Laslea), Ebesfalva (Dumbrăveni) településeken, illetve Nagyszebenben is észleltek. Szeben megyében a tej-kifli program licitet egy zsilvásárhelyi cég nyerte meg, amely egy Kolozs megyei céggel kötött alvállalkozási szerződést - a két vállalattal felbonthatják a megegyezést, továbbá 5000 lej értékű büntetést kaphatnak.

Kimaradt?