Tolvajok merítették ki a CFR alkatrészkészletét

A Román Vasúti Társaság (CFR) nem bírja tartani a lépést a tolvajokkal, ugyanis kifogyott az alkatrészkészlete, így nem tudja pótolni a felszereléséből jogtalanul eltulajdonított darabokat. A forgalom emiatt főleg a Bukarest-Konstanca szakaszon akadozik, az utazás időtartama az ellenőrzések miatt jóval hosszabb. Az ellopott alkatrészek miatt a készülékek nem jelzik, ha szabad vagy foglalt egy vágány, az állomások között telefonos egyeztetés alapján bonyolítják le a forgalmat, a szokásosnál több ellenőrzési intézkedésre van szükség, így az utasoknak várakozniuk kell.vonat

A felszerelést ismeretlen tettesek lopták el, ezzel a Bukarest-Konstanca közötti 27 szakaszból álló útvonalon 10 között akadozik a közlekedést. A kiegészítő ellenőrzések szakaszonként a forgalmi viszonyok függvényében 5-7 perccel is meghosszabbítják a menetidőt, emiatt 60 perces vagy annál nagyobb késések fordulnak elő. Az utasoknak okozott kellemetlenségek mellett a helyzet technikai és pénzügyi erőfeszítéseket igényel, mivel a CFR-nek be kell szereznie és pótolnia a hiányzó felszerelést.

A Román Vasúti Társaság néhány napja közleményben tájékoztatott arról, hogy jelenleg nincsenek tartalékaik a hiányzó alkatrészek pótolására. A nehéz helyzet ellenére a CFR próbálja minél gördülékenyebbé tenni a közlekedést.

Kimaradt?