Magyar hajtási engedélyekkel üzérkedett egy háromszéki férfi

Magyarországi gépkocsivezetői jogosítványokkal kereskedő férfit fogtak el a háromszéki hatóságok.

A háromszéki ügyészség felügyelete alatt zajló nyomozásban részt vevő rendőrök a Brassó megyei Kőhalom területén állítottak meg egy autót, amelyet D.J.L. vezetett. A Budapestre tartó járműben további három személy utazott.

A rendőrök átkutatták az autót, megmotozták az utasokat, és több személyazonossági igazolvány másolatot, születési bizonyítványt, érettségi vagy szakdiplomát találtak, emellett összesen 4684 lejt, 405 eurót és 6000 forintot. A jármű három utasa bevallotta a rendőröknek, hogy az iratokat és a pénzt egy budapesti autóiskola-oktatónak kellett volna átadniuk, aki ígéretet tett, hogy megszerzi számukra a hajtási engedélyt.

A nyomozó hatóság szerint az ügyletet a megállított autó vezetője, D.J.L közvetítette, aki a hamis hajtási jogosítványokért fejenként 1500 eurót igényelt ügyfeleitől. A pénzből a magyarországi hatóságokat kellett volna lefizetni, hogy vizsga nélkül kiállítsák a jogosítványokat. A hajtásival kereskedő férfi ellen befolyással való üzérkedés, míg a három vásárló ellen befolyás vásárlása vádjával indítottak eljárást.

Kimaradt?