Pályázati lehetőség: tárjuk fel Erdély környezeti problémáit

Az Erdélyi környezeti problémák versenye dokumentációs pályázat azokat a környezeti problémákat kívánja feltárni, amelyek ellenérzéseket keltenek a társadalomban. A Zöld Erdély Egyesület bárki benevezhet, akinek olyan konkrét környezeti problémáról van tudomása Erdélyben, amely számára zavaró, és ennek megoldását szeretné előmozdítani. A pályázás nem tudományos munkát kíván, hanem olyan tényfeltáró jellegű dokumentáció összeállítását, amelyet minden általános műveltséggel rendelkező ember összeállíthat.zolderdely

Számos témalehetőség adott: elhagyott vagy működő ipartelepek, gyárak, üzemek és bányák, erdőirtások, szemétlerakatok és más hasonló problémás helyzetek feltárása.

A beérkezett pályamunkák közül egy szakmai zsűri kiválasztja a 10 legértékesebbet, figyelembe véve a dokumentáció tényfeltáró jellegét, szakszerűségét, aktualitását, információértékét, gyakorlati hasznosíthatóságát, a környezeti probléma meghatározottságát és súlyosságát. A szakmai szempontok szerint kiválasztott dokumentációk közül a www.greendex.ro oldalon 2013 januárjában online szavazáson választják ki a nyertest, aki 1000 lej kap. A Zöld Erdély Egyesület népszerűsíteni fogja és igyekszik megoldásokat keresni a feltárt problémákra.

A pályázati űrlap és a kiírás részletei itt érhetők el. Beküldési határidő 2012. december 21.

Kimaradt?