Ilyen lesz az idő a következő két hétben

Régiókra lebontva tette közzé az Országos Meteorológiai Intézet a február 8.-ig várható időjárás-előrejelzését.

Eszerint a Bánátban a következő két hétben az évszaknak megfelelő hőmérsékletekre számíthatunk: a maximális hőmérséklet 2-3 Celsius fok körül alakul, éjszaka -5 és -2 fok lehet. Csapadék, eső szinte minden nap várható. Január utolsó napjaiban akár nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat.

Körösvidéken is nagyjából az évszaknak megfelelő időjárásra számíthatunk. Január 29. és február 1. között kicsit melegebb lesz a megszokottnál, a maximális nappali hőmérséklet akár 6-7 fokra is emelkedhet, éjszaka a hőmérő higanyszála -1 és 1 fokra süllyedhet. Jövő héten nappal maximum 4 fokra számíthatunk. Esős, nedves két hétnek néznek elébe a körösvidékiek. Havas eső is esedékes.

Erdélyben a következő három napban a nappali maximális hőmérséklet 2 fok körül alakul, a minimális -5 és -3 fok körül. A rákövetkező pár napban az idő felmelegszik, 5 fokra lehet nappal számítani. Február elejétől fagy lesz, a minimális hőmérséklet akár -8 fok is lehet. Havazást jósolnak, január 30. és február 2. között havas esőre számíthatunk.

Máramarosban a héten a nappali hőmérséklet 2 és 5 fok között ingadozik, február 3.-tól a maximális hőmérséklet 2 és 0 fok körül alakul. Éjszaka hideg lesz a következő két hétben, -6 fok körül lesz az átlaghőmérséklet. Havazásra számíthatnak a máramarosiak.

A hegyekben a mínusz fokoké lesz a főszerep, minden nap havazhat.

Kimaradt?