Négy napja eltűnt Segesváron két 12 éves kisfiú

Négy napja keresik elkeseredetten szüleik Daniel Gabriel Danciut és Balázs Csaba Jánost, két 12 éves segesvári kisfiút.

A városi rendőrséget az egyik kiskorú édesapja riasztotta január 22-én, hogy a két gyerek egy nappal korábban, január 21-én délután 3 óra körül távoztak otthonról és azóta sem tudnak a nyomukra bukkanni.

Daniel Gabriel Danciu otthonról való távozásakor fekete színű dzsekit, kék farmernadrágot és fordított-bőr csizmát viselt. A gyerek magassága 1,50 méter, testsúlya 40-45 kiló, rövidre nyírott hullámos haja, barna szeme van. Különös ismertetőjele nincs. Balázs Csaba János ugyanolyan dzsekit és nadrágot viselt mint a barátja, lábán fűzős sportcipő volt. Ő 1,40 méter magas, 45 kiló, szeplős, látószemüveget visel, amit azonban távozásakor otthon hagyott.

Aki a két gyerek tartózkodási helyéről tud, vagy bármilyen információval rendelkezik velük kapcsolatban, értesítse a 112-es egységes sürgősségi hívószámon a rendőrséget, vagy személyesen a legközelebbi rendőrségi egységet.

A szülők aggódnak a gyerekek miatt, attól tartanak, hogy valami baj érte őket. Mindkét gyerek ötödik osztályos, néhány hónapja, szeptembertől ismerik egymást – Daniel akkor költözött Buzăuból Segesvárra a nagymamájához –, azóta elválaszthatatlan barátok.

A szülők és rokonok elmondása szerint a két gyerek szerdán még hazament az iskolából, utána mindkettő azt mondta a hozzátartozóinak, hogy a másikhoz megy. Miután egyikük sem tért haza estig, a családok elindultak a keresésükre, de sehol nem találtak rájuk, így csütörtökön a rendőrség segítségét kérték a gyerekek felkutatásához.

Kimaradt?