Téli majális tartott a hét végén a KMDSZ (GALÉRIA)

Ha a diáknapokat emlegetjük, sokan csak a májusi egyhetes rendezvényre gondolnak, hiszen azt  Kolozsváron szinte lehetetlen nem észrevenni. Kevesen tudják, hogy a KMDSZ (Kolozsvári Magyar Diákszövetség) egész évben készül programokkal. Ezek közül a szombaton tartott Téli Majális a legnagyobb szabásúnak számít.

Maximum 17 fős csapatok jelentkezését várták, akik pár nappal a majális előtt feladatokat kaptak: egy saját „szörnyet”, valamint egy három személyes szánkót kellett készíteniük. Ha mindezzel megvoltak, szombat reggel, 11 órakor volt a gyülekező a Kolozsvár melletti Törökvágásnál, ahol különböző versenyszámokban méretkeztek össze a csapatok.

Volt szánhúzó verseny, kincskeresés, flip cup, színháború, koktél-pong, részeg-tengerészek és a többi. Akárcsak májusban, télen is szükség volt az üstökre, a csapatok most gulyás helyett forraltbort főztek, amit a zsűri szintén pontozott.

Az időjárás nem kedvezett a „majálisnak”, az egész héten át tartó mínusz fokok után, szombaton a hó megolvadt a Törökvágáson, így bokáig ért a latyak. Ez senkinek sem szegte kedvét, a  25 csapat délután négyig kiszórakozhatta magát, és utána este 10-től a Bulgakovban folytathatta a bulizást. 

Kapcsolódók

Kimaradt?