Szokatlanul meleg lesz karácsonykor Romániában

A hétvégi havasesők és lehűlés után szokatlan meleg időjárás várható Romániában. Karácsony tájékán 18 fokot mutathatnak a hőmérők, főként a déli országrészben.

Kedden a decemberben megszokottnál melegebb, napos idő lesz, csupán az ország központi és északi megyéiben várható felhősödés, elszórtan eső. Máramarosban és Erdély néhány megyéjében köd- és jégrétegképződésre is lehet számítani. A maximális nappali hőmérséklet Erdélyben 5, délen és keleten 15 fok lesz.

Az biztos, hogy nem lesz fehér karácsonyunk, mert a napos, száraz idő szerdán is folytatódik. Felhősödés csak északon várható, helyenként ködképződéssel. A maximális nappali hőmérséklet Erdélyben 6, Olténiában és Munténiában 17-18 fok körül alakul.

Csütörtökön enyhe lehűlés következik, de a nappali átlaghőmérséklet így is meghaladja majd a karácsony első napján megszokottat. A hőmérséklet Erdélyben 5 fokig, Olténiában és Munténiában 15 fokig emelkedik. Az esti órákban hegyvidéken esőre, havasesőre is számítani lehet, a szél ereje is megnövekszik.

Kimaradt?