Csütörtökön nyílik a sepsiszentgyörgyi karácsonyi vásár

Csütörtökön, új helyszínen nyílik a sepsiszentgyörgyi karácsonyi vásár, ahol közel 90 kézműves, iparművész és helyi termelő kínálja portékáit. Az eddigiektől eltérően idén új helyszínen, a Bodok Szálló épülete előtti téren várja a hangulatos faházakból és sátrakból berendezett karácsonyi vásár mindazokat, akik angyalfiát szeretnének vásárolni.

A karácsonyi vásár december 18 és 24. között, vagyis csütörtöktől jövő szerdáig naponta 10 és 19 óra között tart nyitva. Hagyományos viseletek, szőttesek, kötött és horgolt kiegészítők, karácsonyi dekorációk, kézzel készült ékszerek és használati tárgyak kínálatából választhatnak a vásárlók. Mindemellett a helyi termelők kínálják a hústermékeket, sajtokat, házi kenyeret, mézeskalácsot, kürtöskalácsot, mézet és méhészeti termékeket, forralt bort és egyéb karácsonyi finomságokat.

A helyi néptánccsoportok és együttesek, valamint a város tanintézményeinek műsorai teremtenek ünnepi hangulatot a vásári színpadon. Csütörtökön 11 órától a Csipike Napköziotthonos Óvoda kórusai nyitják a programot, őket követi a Gödri Ferenc és a Váradi József Általános Iskolák elemi osztályos csoportjainak előadása. A program délután is folytatódik: fellépnek a Mikes Kelemen Elméleti Líceum, a Református Teológiai Líceum és a Mihai Viteazul Főgimnázium kórusai. Csütörtökön öt órától a Batyus Egyesület idén is regöléssel várja a vásárba látogatókat, az első napot a Cantus Firmus Vegyeskar énekei zárják.

A következő napokban az iskolák és óvodák kórusai mellett látható lesz majd többek közt az Őszirózsa dalkör, a kilyéni Búzavirág dalkör és az Ecou Egyesület műsora. Hétfőn, december 22-én délután a Művészeti Népiskola Mini Snaps Vocal Band gyerek-együttese és a Voces nőkórus lép színpadra.

Kimaradt?