Tanösvényt és kerékpárutat adtak át a Madarasi Hargitán

A Rekkencs tanösvényt és a Madarasi Hargita – Szökő vízesés – Madarasi Hargita – Gyöngyöskút – Széleskút turista- és bicikliútvonalat adták át szerdán.

A két megvalósítást Hargita Megye Tanácsa támogatta a turisztikai programjában, 7000 lejjel a Madarasi Hargitáért Egyesület, 5000 lejjel pedig a Kápolnási Gazdák Egyesületének pályázatát. Az átadáson jelen volt Barti Tihamér, a megyei tanács alelnöke, aki elmondta, hogy az elmúlt években összesen több mint ezer kilométer turistaösvényt újítottak fel a megyei tanács támogatásával, illetve hegyimentő közszolgálata közreműködésével, amivel a hegyi, ezen belül pedig a bakancsos turizmust támogatják, és ezzel is a Hargita-hegység turisztikai potenciáljának maximális kihasználását célozzák.

Az alelnök szerint egymást ki kell egészíteniük a hargitai sípályáknak és turistaútvonalaknak, és a Madarasi Hargitát is be kell kapcsolni a tursztikai körforgásba. Ezt szolgálja a megyei tanács Kisvillany programja, valamint a Hargita-hegység Fejlesztéséért Egyesület sírégió-kezdeményezése, amelyhez reményeik szerint a madarasi hargitai sípálya is csatlakozhat belátható időn belül.

Kimaradt?