Az eltűnt korondi fiú holttestét találták meg

A DNS-minták elemzésének eredménye szerint "minden kétséget kizáróan" a Tusnádfürdőről a nyáron eltűnt Tófalvi Csaba holttestét találták meg két és fél hónapja az Olt mellett – tudtuk meg a Kovászna megyei rendőrség sajtóirodájának munkatársától.

Tóth Zsigmond elmondta, a vizsgálatok eredményét a napokban kapták meg a bukaresti törvényszéki orvostani intézettől. „A vizsgálatok 99,9 százalékban kimutatták, hogy Tófalvi Csaba holttestét találtuk meg Sepsibükszádnál” – mondta a sajtóiroda munkatársa. Hozzátette, értesítették a korondi fiú szüleit is, akik kedden elszállították gyermekük földi maradványait.

A rendőrfelügyelő nem tudott részletekkel szolgálni Tófalvi Csaba halálának körülményeiről. Mint mondta, a nyomozás még zajlik ebben az ügyben. Kovászna megye rendőrparancsnoka kedden azt nyilakozta erről, hogy a holttestet szétmarcangolták a vadak, ám ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy vadállatok ölték meg a fiút.

A szülők nem akarták elhinni

Mint korábban beszámoltunk róla, szeptember elején egy oszlásnak induló holttestet találtak Sepsibükszád környékén, amelyről azt feltételezték, hogy a korondi fiúé, aki a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor alatt tűnt el. A holttestet nem lehetett azonosítani, ezért a hatóságok DNS-vizsgálatot rendeltek el.

A fiatalember szüleinek korábban meggyőződése volt, hogy nem a gyermekük holtteste került elő. Arra alapoztak, hogy az Olt mellett talált holttest fogazata szinte teljesen ép, Csabának azonban több fogát is betömték az évek során.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?