Próbafelmérőket írnak a háromszéki nyolcadikosok

Kétezer háromszéki nyolcadikos tanuló tudásszintjét mérik fel ezen a héten román és magyar nyelvből és matematikából. A Kovászna megyei tanfelügyelőség azt szeretné, ha a jövő évi képességvizsgán jól szerepeljenek a háromszéki diákok.

A keddtől csütörtökig tartó próbafelmérő célja, hogy a nyolcadikosok szokják a vizsgakörnyezetet, és felfrissítsék az eddig tanultakat. Farkas Csaba tanfelügyelő szerint a próbavizsgák eredményeit minden tanintézmény kielemzi, azokat bemutatják a tanári bizottságnak és tervet dolgoznak ki arra, hogy miként zárkóztathatják fel a diákokat a jövő évi vizsgákig.

Háromszéken az idén márciusban szervezett próbavizsgán a nyolcadikosok kevesebb mint fele ért el átmenő jegyet. Matematikából 28 százalék kapott 5-nél nagyobb osztályzatot, román nyelvből 49% ment át míg magyar nyelvből 80% szerzett átmenő jegyet. A tavaszi próbavizsgán Kovászna megye 30 iskolájában legalább egy tantárgyból nulla százalékos volt az átmenési arány, de voltak iskolák, főként vidéken, ahol minden diáknak sikerült minden vizsgája.

Az iskolák felzárkóztató foglalkozásainak köszönhetően az idén nyári képességvizsgákon már a nyolcadikos tanulók 72 százaléka ment át.

Kimaradt?