Elkészült a szatmárnémeti színésznő gyilkosának fantomképe

Közétette kedden a Szatmár megyei rendőrség a meggyilkolt szatmárnémeti színésznő Gabriela Dorgai feltételezett gyilkosának fantomképét.

A tettest a rendőrség tájékoztatása szerint mintegy ötven méter távolságból látták a szemtanúk, akiknek személyleírása alapján készült el a fantomkép. E szerint a feltételezett gyilkos 30-35 éves, 1,80 méter magas, széles vállú, hosszúkás arcú, sötét hajú, rövidre nyírt férfi. A szemtanúk szerint világos színű farmernadrágot és sötét színű dzsekit viselt a gyilkosság estéjén.

Mint ismert, az Északi Színház román társulati tagjának holttestére közvetlenül a Szamos mellett, a folyót övező bokorrengetegben találtak rá november 10-én. A 43 éves áldozat félmeztelen volt, halálát fojtogatás okozta, és halála előtt meg is erőszakolta a gyilkosa.

Az ügyben több tucat tanút kihallgattak. Pénteken a törvényszéki orvostani intézethez küldtek két mintát, amelyek DNS-elemzése fényt deríthet a gyilkos kilétére. Szatmár megye főügyésze, Marinela Pop a héten azt nyilatkozta, hogy szorul a hurok a tettes körül.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?