Megmenthették volna a meggyilkolt szatmárnémeti színésznőt

Tanúi is voltak a meggyilkolt szatmárnémeti színésznő elleni agressziónak, akik megmenthették volna Gabriela Dorgait, de nem tették – árult el részleteket a sajtónak a nyomozásról a Szatmár megyei rendőrparancsnok.

Florentin Vlad nyilatkozatáról a helyi portálok számoltak be. „Szolidaritást kérek a szatmáriaktól, semmi egyebet. El kell mondanom, hogy a színésznő elleni agressziónak tanúi is voltak, látták, hogy mi történik vele, mégsem léptek közbe. Még csak nem is kellett volna közbelépniük, csak hívniuk a 112-es sürgősségi számot” – mondta a rendőrparancsnok.

A főfelügyelő tájékoztatása szerint ezekben a napokban növelték az utcákon járőröző rendőrök és csendőrök számát. A városlakók megnyugtatására nagy szükség van, ugyanis az elmúlt napokban a helyi portálok szerint pánikhangulat uralkodik Szatmárnémetiben. Sorra kapnak szárnyra  holtan talált nőkről szóló híresztelések. Legutóbb kedden riasztották a rendőrséget egy újabb "rejtélyes gyilkosság" ügyében, de a riasztás vaklármának bizonyult.

A rendőrparancsnok elmondta, több tucat tanút kihallgattak, és elkészült a gyilkos fantomképe is. Pénteken a törvényszéki orvostani intézethez küldtek két mintát, amelyek DNS-elemzése fényt deríthet a gyilkos kilétére. Szatmár megye főügyésze, Marinela Pop a héten azt nyilatkozta, hogy szorul a hurok a tettes körül.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?