Ők haltak meg a Szeben megyei helikopterbalesetben

Közzétette péntek délután a védelmi minisztérium a Szeben megyei helikopterbalesetben elhunyt katonák névsorát és fényképét. A nyolc, 25 és 47 év közötti áldozatból négyet a gyermekei is siratnak.

Mint ismert, a Prépostfalva környékén péntek délelőtt történt szerencsétlenségnek két túlélője is van, egy 35 éves és egy 45 éves katona. Őket jelenleg súlyos égési sérülésekkel Bukarestben ápolják.

Az IAR 330 Puma SOCAT típusú harci helikopter az aranyosgyéresi katonai támaszpontról szállított katonákat Nagysinkre egy hadgyakorlatra. A baleset egy erdős, nehezen megközelíthető térségben, rossz látási körülmények között történt.

Egyes szemtanúk szerint a helikopter már a levegőben kigyulladt, és a pilótának az utolsó pillanatokban sikerült kivezetnie az égő helikoptert a lakott térségből. A baleset okai egyelőre ismeretlenek. Az ügyet a kolozsvári katonai ügyészség vizsgálja.

Az elhunytak hozzátartozóinak részvétét fejezte ki pénteken a megválasztott, illetve a hivatalban lévő államfő, Klaus Johannis és Traian Băsescu is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?