Medve tartja rettegésben a gyergyótölgyesieket

Riadalmat okoz egy medve Gyergyótölgyesen. Az állat több gazdaságba és a községben lévő pszichiátriai kórház udvarára is behatolt, ahol elpusztított több nyulat és szárnyasokat – számolt be az Agerpres csütörtökön.

„A medve nagy veszélyt jelent a tölgyesiekre, mert most korán sötétedik, és még az sem kizárt, hogy gyerekekre támad” – nyilatkozta a hírügynökségnek a község polgármestere. Marcel Vancu a környezetvédelmi ügynökséghez fordult segítségért, és felszólította az erdő közelében lévő kórházat, erősítse meg az intézmény őrzését.

A Hargita megyei erdészeti igazgatóság vadállományért felelős illetékese, Szabó István elmondta, vélhetően egy anyamedvéről van szó. Tájékoztatása szerint előbb megpróbálják elűzni az állatot a község környékéről, és ha ez nem sikerült, akkor kilövik.

A települések közelébe merészkedő medvék egyre nagyobb károkat okoznak a Hargita megyei gazdáknak. Múlt hónapban négy embert támadtak meg, és mintegy kétszáz esetben hatoltak be gazdaságokba, elpusztítva mintegy 800 háziállatot. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?