Rémálom volt az utasoknak a herkulesfürdői vonatkisiklás

Egyikük sem sérült meg, de sok utasnak okozott traumát a Bukarest-Temesvár gyorsvonat kisiklása. Egyikük beszámolója szerint megalázó bánásmódban részesültek.

Részletesen beszámolt a HotNews portálnak a történtekről a csütörtökön Herkülesfürdő közelében kisiklott gyorsvonat egyik utasa, Lia Lungu Egyesült Államokban letelepedett román népdalénekes, aki szerint rémálom volt számukra a szerencsétlenség, a segítség pedig későn érkezett.

A Bukarest-Temesvár gyorsvonatnak az első három kocsija siklott ki, a nő az elsőben ült. „Pánik tört ki az utasok között, mert a szörnyű csikorgás közepette füst lepte el az egész utasteret, és azt hittük, hogy elevenen bent fogunk égni. Végül kiderült, hogy kőpor szállt fel a sínek mellől” – mesélte Lungu.

Tájékoztatása szerint a szerencsétlenség délután öt körül történt, de csak hét körül jelent meg két autóbusz Herkulesfürdőről a városba szállítani az utasokat. Vezetői ráadásul pénzt kértek a fuvarért. Lungu megdöbbentőnek nevezte, hogy felbukkantak a helyszínen taxisok is, akik kihasználva a bajba jutott emberek helyzetét, 50 lejt kértek a három kilométeres útért.

A kiérkező tűzoltók a nő szerint csalódottan távoztak, mert nem volt mit eloltaniuk, és még csak pokrócokat sem hagytak embereknek, pedig esteledett, és egyre hidegebb volt. „A CFR-ről meg mit mondjak? Tőlük nem kaptunk semmilyen segítséget” – mondta el Lia Lungu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?