Hamarosan elkezdődik a Sepsi Sportaréna építése

Egy-két héten belül elkezdődik a Sepsi Sportaréna építése Sepsiszentgyörgy Csíkszereda fele vezető kijáratánál, jelentette be Antal Árpád. A polgármester szerint nyolchektáros területet átadták az Országos Befektetési Ügynökségnek (CNI), amely kiadta az építkezési parancsot a kivitelező cégnek. A sportcsarnok 19,3 millió euróból épül meg, ez lesz a kormány eddigi legnagyobb sepsiszentgyörgyi befektetése, mondta a polgármester.

Hozzátette: a város Csíkszereda felőli kijáratánál egy új lakónegyed van kialakulóban, magánbefektetésből, lakópark épült, bevásárlóközpontok is megtelepülnek, és kezdődik a korszerű sportkomplexum építése. Lesz egy 3000 férőhelyes nagyterem, amely jégpályává is alakítható, melléje épül nagy edzőterem, több teniszpálya és sportszálló is.

A Sepsi Sportaréna tervezésekor egyeztettek a kosárlabda, kézilabda, jégkorong és teremfoci országos szövetségekkel, hogy igényeik szerint alakítsák ki a feltételeket, abban bíznak, hogy a nagy országos csapatok majd Sepsiszentgyörgyön szerveznek edzőtáborokat is, de Brassóval közösen pályáznának sportrendezvények szervezésére. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat tervezi, hogy A osztályos csapatokat indít kosárlabda, kézilabda, jégkorong és teremfociban.

Antal Árpád szerint hamarosan elkezdődik az építkezés, az Országos Befektetési Ügynökségnek már idén van rá pénze, annak nagysága attól függ, hogy a kivitelező tél előtt mennyit tud dolgozni. Számítások szerint 2016 végéig épül meg a sportaréna. A város a költségek 20 százalékát állja, azzal, hogy rendezi a területet, megépíti a parkolókat és a szabadtéri sportpályákat.

Kimaradt?