Szedi áldozatait Háromszéken a baleset módszerű csalás

Az úgynevezett baleset módszerrel csaltak ki 5000 eurót egy hiszékeny sepsiszentgyörgyi asszonytól.

Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő szerint a 30 éves fiatalasszonyt kedden, telefonon hívta egy ügyvédként bemutatkozó férfi, aki arról értesítette, hogy az asszony sógora külföldön autós balesetet szenvedett, amiben megsérült egy kiskorú lány.

Az álügyvéd azt állította, el tudja intézni, hogy a férfi ellen ne induljon bűnvádi eljárás, de ki kell fizetni a sérült kislány műtéti költségeit, és akkor nem tesznek feljelentést. A csaló arra kérte a sepsiszentgyörgyi asszonyt, hogy segítsen sógorán, és utaljon át 5250 eurót egy pénzküldő szolgálat révén.

A hiszékeny asszony eleget tett a kérésnek, majd megpróbálta felvenni a kapcsolatot az ügyvéddel, akit azonban nem ért el telefonon. Ekkor gyanút fogott, és kedden este panaszt tett a rendőrségen, mondta Nicoleta Marin.

A rendőrségi szóvivő szerint idén Kovászna megyében a baleset módszernek nevezett csalással négy személyt csaptak már be. A rendőrség arra kéri a lakosságot, hasonló esetekben mielőtt a pénzt kifizetnék egy idegennek, hívják fel rokonukat, és győződjenek meg, hogy valóban balesetet szenvedett-e. 

Kimaradt?