Súlyos baleset Arad megyében - hét halott

Hét ember meghalt kettő pedig megsérült abban a közúti balesetben, amely Lippa közelében, a Dévát Araddal összekötő, a magyar határ felé vezető országúton történt szombat este.

Az áldozatok egy Fiat Ulysse típusú egyterű személygépkocsiban utaztak, amely - a helyszínelő rendőrök feltételezése szerint - megcsúszott a nedves úton és összeütközött egy szemből szabályosan közlekedő nyergesvontatóval. Az ütközés következtében az utasok többsége kirepült a gépkocsiból. Heten azonnal meghaltak, egy súlyos sérültet helikopterrel szállítottak a temesvári egyetemi kórházba, egy könnyű sérültet pedig mentőautóval vittek Aradra.microbuz

Az olasz rendszámú személygépkocsiban utazó áldozatok az Arad megyei közlekedésrendészet vezetője szerint valamennyien a Lippától tíz kilométernyire lévő Lippakeszi falu lakosai voltak és hazafele tartottak.

Lucian Dinita, a közlekedésrendészet vezetője az egyik hírtelevízióban elmondta, hogy a kocsiban hét személy számára volt kialakított ülőhely, de kilencen utaztak benne.

Lezárták a forgalmat

A DN-7-es országút a 4-es számú páneurópai közlekedési folyosó része, Románia legforgalmasabb (Nagylak-Arad-Déva-Nagyszeben-Pitesti-Bukarest) tranzit útvonala. A köznyelvben "halálútnak" emlegetett DN-7-es országutat tehermentesítő dél-erdélyi autópálya építését néhány éve kezdték el, és a tervek szerint 2020-ra fejezik be.

A baleset miatt két órán keresztül szünetelt a forgalom Lippa keleti bejáratánál és több kilométeres kocsisor alakult ki mindkét irányban. Helyi idő szerint 20.45-kor egy sávot megnyitottak, amelyen rendőri irányítás mellett váltakozó irányban áthaladhatnak a járművek.

 

Kimaradt?