Rendőrség: a kivilágítatlan kotrógép okozhatta a háromszéki tragédiát

Nem volt megfelelően kivilágítva az az út szélén veszteglő kotrógép, amely négy személy halálát okozta csütörtök este Ozsdola és Sárfalva között, a DN2D jelzésű országúton – tudta meg a maszol.ro pénteken a Kovászna megyei rendőrség szóvivőjétől.

Nicoleta Marin azonban hangsúlyozta, a kotrógép vezetőjének felelősségét még nem állapították meg, egyelőre még vizsgálják a baleset körülményeit. Tájékoztatása szerint a szerencsétlenség úgy történt, hogy egy Kézdivásárhely felé tartó személygépkocsi vezetője nem vette észre a sötétben a járművet.

„A kotrógép vezetője meghibásodást észlelt, ezért az út szélére húzott és megállt. Kiszállt és javítani kezdte az exkavátort, de nem látta el a KRESZ által előírt fényjelzésekkel. Így történt a tragédia” – mondta a szóvivő. A személygépkocsit egy 59 éves gelencei férfi vezette. Rajta kívül az autó két férfi utasa és a kotrógép 63 éves vezetője is a helyszínen életét vesztette.

A balesetben a személygépkocsi további két utasa súlyosan megsérült. Őket a brassói sürgősségi kórházban kezelik – tájékoztatott a szóvivő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?