Száz méter mély szakadékba borult egy kisteherautó a Transzalpinon

Szakadékba zuhant egy áruszállító kisteherautó a Transzalpin magashegyi út Rânca felöli végénél, 1800 méter tengerszint feletti magasságban. A járművezető súlyosan megsérült, mentésénél hegyimentők és rohammentősök is részt vesznek – tájékoztatott az rtv.net.

A magashegyi út gyakorlatilag elkészült: le van aszfaltozva, de nincs befejezve: az út menti korlátok nincsenek felhelyezve és nincs is felfestve. Emiatt az út nem biztonságos, ezért nincs is átadva a közúti forgalom számára, a hatóságok többször hangsúlyozták: csak saját felelősségre hajtsanak fel az útra a sofőrök.

Ugyanakkor az ország dél-keleti részén gyakorlatilag ez az egyetlen, fennakadások nélkül járható út (DN67c országút), amely Erdélyt Olténiával összeköti, mivel a vele párhuzamos, Zsil-völgyi út (DN66) évek óta felújítás alatt áll, és folyamatosan útlezárások vannak.

A péntek reggeli szerencsétlenségben a jármű vezetője, egy 58 éves craiovai férfi egy kanyarban elvesztette uralmát a kisteherautó fölött, amely a rakomány súlya alatt beborult az út alatti szakadékba, és közel 100 métert zuhant. A sofőr állapota kritikus.

Kimaradt?