Szórványkollégiumot avattak Nagysármáson

Szórványbentlakást avattak és adtak át vasárnap a mezőségi Nagysármáson. Az egyházi és civil összefogással, valamint az RMDSZ hozzájárulásával és magyarországi támogatással létesült kollégiumnak köszönhetően a Mezőség falvaiban megapadt magyar közösségben születő gyermekek magyarul tanulhatnak.

„Újabb szórványkollégium jelent meg Erdély térképén, ezzel Maros megye szinte valamennyi szórvány-részén megalakult az a bentlakási hálózat, ami lehetőséget ad arra, hogy a mezőség falvaiban megapadt magyar közösségben születő gyermekek magyarul tanulhassanak”– hangsúlyozta Magyari Tivadar, az RMDSZ oktatási főtitkárhelyettese, majd hozzátette, a szórványkollégium létrehozásához a helyi református egyház biztosította az épületet, a tapasztalatot és a szervező munka erejét a Kallós Zoltán Alapítvány adta. Az építkezéshez továbbá anyagilag hozzájárult az RMDSZ is, a magyarországi támogatók mellett.

„Keressük a lehetőségeket arra, hogy a felszerelés és működtetés során is támogatni tudjuk a kezdeményezést, leghamarabb könyvadománnyal, egy kis könyvtár létrehozásához” – emelte ki Magyari Tivadar.

Kimaradt?