Meleg teát kapnak a hajléktalanok Sepsiszentgyörgyön

A hideg idő beálltával a hajléktalanszállóra várják az utcán lakó hajléktalanokat Sepsiszentgyörgyön, akik számára meleg teát is biztosítanak. A Csíki negyedi Sing-Sing szociális tömbházban berendezett hajléktalanszálló munkatársai ezekben a napokban felkeresik a város területén meghúzódó hajléktalanokat, és felhívják a figyelmüket, hogy az egyre inkább fenyegető hideg idő elől vonuljanak be az éjszakai menedékhelyre.

Tischler Ferenc alpolgármester szerint a szállón 30 férfit és 30 nőt tudnak éjszakára elszállásolni, de egyelőre nincs nagy érdeklődés az érintettek részéről. Az alpolgármester szerint tavaly ötven személyt szállásoltak el, de idén kevesebb hajléktalanra számítanak, mivel az elmúlt időszakban hat személyt sikerült visszaintegrálni családjuk körébe, de van, aki munkába állt és lakást bérelt.

Tichler Ferenc szerint ez az önkormányzat szigorú szociális politikájának köszönhető, mivel a felújított éjszakai szállóra csak józanon engedik be a hajléktalanokat, ott kötelező fürödniük, és állandó felügyelet alatt vannak. Az alpolgármester szerint sok hajléktalan a körülmények miatt leszokott az italozásról, így sikerült rendeznie életét.

A nyári szünet után szeptemberben újraindították a szociális kantint is, ahol naponta 160 rászorulónak főznek, illetve a hajléktalanoknak biztosítanak meleg teát.

Kimaradt?