Közösségi esemény lett a Székelyföldi Lovas Ünnep

Megvalósult a szervezők álma: a Székelyföldi Lovas Ünnep méltó volt nevéhez, nem csupán Gyergyó, de Székelyföld is magáénak érezhette az régió egyik legrangosabb lovas eseményét. A közönség azt kapta, amit várt: szórakoztató programok, felejthetetlen pillanatok, izgalmas versenyek, lélekemelő és filmvászonra illő momentumok.

Sportrendezvények szervezőitől érdeklődve hamar kiderül, ritka az az esemény Székelyföldön, amelyet olyannyira magáénak érez a közösség, hogy nem csak jelenlétével, de akár kézzelfoghatóan is hajlandó támogatni.

A Székelyföldi Lovas Ünnep azonban felsorakozott az igazi közösségi események sorába: több mint kétszáz támogatót számlált, akik nem csupán jelenlétükkel, de akár anyagi és kétkezi hozzájárulással is támogatták a rendezvényt.

Évről évre magasabb akadályt ugranak

Lecsengett a rendezvény, a vasárnap esti tombola-csikóval együtt hazatért a Székelyföldi Lovas Ünnep közönsége is. Ma még javában dolgoztak a helyszínen a szervezők, hiszen a több ezer látogató és a hetven programszámban induló fellépő jócskán otthagyta a lába nyomát a gyergyószentmiklósi lovas pályán.

Kutyafogatok versenyének izgalma, rönkterhelők küzdelmének élménye, fergeteges táncprodukciók képhatása, magasba röppenő galambok magasztos momentuma tette felejthetetlenné a rendezvényt a szokásos és népszerű lovas programok mellett, mint a díjugrató, fogathajtó versenyek, a vágtató székelyek futamai. A szervezők gondosan figyeltek azokra az érdeklődőkre is, akik a lovakkal való kapcsolattartásra élesítették érzékszerveiket. Mesébe illő produkció volt Hamza Viktória lovakkal való társalgása, a lányról túlzás nélkül állítható, hogy beszéli a lovak nyelvét. A három patása teljes bűvöletben hajtotta végre gazdája utasításait, szó szerint a fejére telepedtek, csak mert a lány így kívánta tőlük.

Évek óta visszatérő vendégek és nagyon sokan a látogatók közül csak miattuk jönnek ki a lovas pályára: Pászka Lehel és Kodolányi Réka a békés harcosok simuló erejével vezetnek be az ősi harcművészet rejtelmeibe, a lovasíjászat izgalmaiba. Réka csodálatos hozzáértéssel vezeti rá a nőket, hogy a harcművészet királynőjeként is számon tartott lovasíjászat lehet akár női „foglalkozás” is, Lehel mágikus jelenléte pedig minden alkalommal elvarázsolja a nézőket – most éppen két ló hátán állva, fél kézben székely zászlót lobogtatva vágtázott végig a nézősereg előtt.

A siker egy komoly összefogás eredménye

Több mint kétszáz támogatója volt a rendezvénynek, ami egy nagyon erős összefogásra utal, véli Bajkó Tibor főszervező, a Krigel Sportklub elnöke, a fogathajtás sportmesteri címének tulajdonosa. A kétszáz támogató között szerepel Hargita Megye Tanácsa és Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata, további huszonöt intézmény, akik a népszerűsítésben segítettek, huszonhét stratégiai partner, huszonnyolc kiemelt támogató, közel negyven médiatámogató, és több mint százharminc további támogató, akik anyagiakkal vagy munkával járultak hozzá a rendezvényhez.

„Úgy gondolom, minden székely embernek kutyakötelessége valamit visszaadni annak a közösségnek, amelyből fakad, ahonnan származik. Én és családom, valamint a szervező csapatom a lovakhoz való kötődésünkön alapuló feladattal háláljuk meg a közösségünknek, hogy tagjai lehetünk. Ameddig a Krigel Sportklub szervezi a Székelyföldi Lovas Ünnepet, addig ennek minden rendezvénye ingyenes lesz. Hála kívánkozik ki belőlem, hogy ilyen sok jószándékú emberrel hozott össze a sors, hogy ilyen sokan támogatják a rendezvényünket”, fogalmazott Bajkó Tibor. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?