Motoroshadsereg vonult be Kézdiszentlélekre (FOTÓK)

Hatalmas motoros tömeg vonult be szombaton délután a háromszéki Kézdiszentlélekre. Békésen, többségük kikapcsolt motorja elé helyezte bukósisakját és gyertyagyújtással emlékezett az egy hónappal ezelőtt balesetben elhunyt Sebestyén Attilára.

A több kilométer hosszú felvonulásban a szervezők becslése szerint mintegy 3500 motoros vett részt az egész országból, tény, hogy végeláthatatlan volt a felvonuló járművek sora.

A bukaresti Chopper Academy MC Románia motorosklub által kezdeményezett akcióhoz mintegy harminc hazai motorosklub több ezer tagja csatlakozott. Mindannyian tartották magukat a szervezők felkéréséhez, hogy legyen békés, erőszakmentes a felvonulás, amelynek végén mindegyik motoros távozott abba az irányba amerről jött.

A Kézdiszentlélekre bevonuló motorosokat a hatóságok korábbi felszólítása ellenére sok helyen a helybéliek sorfala fogadta, akik meg is tapsolták a felvonulókat. A helybéliek körében érezhető volt a feszültség, amiért a hatóságok pénzbírsággal fenyegették őket, ha részt vesznek a felvonuláson.

Az esemény helyszínét egyébként a vártnál kevesebb csendőr és rendőr biztosította. Negyed annyian voltak mint amennyit legutóbb, a két magyarországi Gój Motoros érkezésének hírére kivezényeltek. A hatóságoknak a forgalomirányításban volt feladatuk, a motorosok rendbontás nélkül távoztak. 

A kézdiszentléleki esemény helyszínére érkezett az augusztus elején elhunyt Sebestyén Attila özvegye és Pál Tamás, aki a balesetet szenvedett társa segítségére sietett és a cigánysor lakói meglincselték. A motorosok kifejtették, azért van szükség a felvonulásra, mert elégedetlenek, hogy lassan halad a nyomozás, amely ebben az ütemben több évig is letarthat, amíg már senki nem emlékszik pontosan a történtekre.

Felrótták a rendőrségnek, hogy pénzhiánnyal magyarázza az orvostani jelentés elkészítését, holott legutóbb volt pénz arra, hogy két magyarországi motoros érkezésére több száz csendőrt és rendőrt a helyszínre vezényeljenek. A szervezők szerint mindaddig megismétlik a motoros felvonulásokat, míg a hatóságok biztosítani tudják azt, hogy a kézdiszentlélekihez hasonló esetek nem ismétlődnek meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?