Már csak a polgármesteren múlik a kétnyelvű utcanévtáblák ügye

A Kétnyelvű Utcanévtáblákat Marosvásárhelyen elnevezésű civil csoport és szakmai tanácsadójuk a Civil Elkötelezettség Mozgalom munkatársai pénteken átadták Peti András alpolgármesternek azt a 4500 aláírást tartalmazó petíciót, amelyben a valós kétnyelvű utca névtáblák mielőbbi kihelyezését kérik.

Peti András alpolgármester úgy nyilatkozott: minden törvényes feltétel adott a kétnyelvű utca névtáblák kihelyezésére, a kivitelezés azonban a város polgármesterén múlik.

A találkozón jelen volt Borbély László parlamenti képviselő is, aki hasznosnak nevezte a civilek és a politikum közötti párbeszédet.

A találkozót szervező marosvásárhelyi civil csoport szóvivője Barabás Miklós úgy fogalmazott: ők a civil érdekérvényesítés eszközeivel kívánnak eredményeket elérni. Szigeti Enikő, a Civil Elkötelezettség Mozgalom ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott: szükség van az ilyen jellegű találkozókra, mert a helyi magyar közösség azt tapasztalja, hogy a politikai ígéreteket gyakran nem követik valós tettek, a marosvásárhelyi magyaroknak pedig jogos igényük a valós kétnyelvűség megteremtése.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?