Intelligens villanyrendőrt szereltek fel Sepsiszentgyörgyön

Mozgásérzékelőkkel felszerelt jelzőlámpák könnyítik az autósforgalmat Sepsiszentgyörgyön. Az új, korszerű villanyrendőröket az Olt és a Grigore Bălan utcák, valamint a Kós Károly, Kriza János utcák és Szabadság tér közti útkereszteződésekbe szereltette fel a sepsiszentgyörgyi önkormányzat.

Az úgynevezett „intelligens”, mozgásérzékelőkkel felszerelt szemaforok révén felgyorsulhat a forgalom, hiszen ha egy lámpa piros, de az útkereszteződés másik felén a zöld lámpánál nem érzékel közeledő járműveket, zöldre vált, ahol pedig zöld volt, de nem közlekedik jármű, ott pirosra, így kevesebbet kell az autósoknak a jelzőlámpáknál időzni.

A polgármesteri hivatal felhívja az autósok figyelmét, hogy két új jelzőlámpa felszerelése miatt megváltozik a forgalmi rend a Kós Károly, Kriza János utcák és Szabadság tér közti útkereszteződésben. Ezeknek célja az eddigi hosszú várakozási idő lerövidítése. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat az uniós alapokból finanszírozott integrált városfejlesztési terv részeként szerelte fel a mozgásérzékelős villanyrendőröket.

Kimaradt?