Magyarok is támogatták a kolozsvári gyerekkórházat

Nemzetközi összefogással sikerült modernizálni a kolozsvári gyerekkórház Intenzív Terápiás Osztályát. A projektet támogató Rotary Club vezetői számos országból gyűltek össze, hogy szerdán délelőtt megtekintsék a gyűjtött összegekből felújított részleget.

A különböző orvosi felszerelések összértéke piaci áron mintegy 150 ezer amerikai dollárba került volna, az ügyet támogató vállalatoknak köszönhetően azonban sikerült harmadolni ezt az összeget. A romániai fiókok mellett svéd, német és amerikai Rotary Clubok vettek részt a projektben, valamit a budapesti szervezet.

Gerő Katalin, a Rotary Club Budapest City  elnöke a maszol.ro-nak elmondta, több alkalommal is vettek részt hasonló kolozsvári projektekben, tavaly pedig Temesváron adtak át két kórházat, így az erdélyi terület nagyon közel áll a szívükhöz. Fontosnak ítéli meg, fogalmazott, hogy mivel a Kárpát-medence óriási olvasztótégelye a nemzeteknek, kulturális centrum, az itt élő népek a lehető legnagyobb megértéssel és nyitotsággal építsék fel a közös életüket.

"Rosszul élem meg, ami mostanában történik, hogy megint megpróbálják egymásnak ugrasztani az embereket, és azt sugallni, hogy bármelyikük is több vagy értékesebb a másiknál" – mondta. – "Miután az Európai Unióban vagyunk, most kellene arra helyezni a hangsúlyt, hogy a megértés, a jóindulat mentén tegyük a dolgunkat. Ez a projekt is az itt élő közösségeknek javítja az éeltminőségét, nemzetiségtől függetlenül."

Kimaradt?