Újabb medvetámadás történt a háromszéki Bardóc területén

Egy 31 éves Hargita megyei férfit támadott meg a medve a háromszéki Bardóc területén. Idén nem ez az első medvetámadás Kovászna megyében, számolt be az esetekről Nagy D. István. A sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház szóvivője szerint a szentmártoni férfit a csípője tájékán, végtagjain és fején sebezte meg a nagyvad. A sérültet a sepsiszentgyörgyi kórházban kezelik.

Az elmúlt hónapban Gelence területén lévő erdőben egy 37 éves férfire támadt a medve, őt is a sürgősségi kórházba szállították, sebeit egynapos beutalás során sikerült ellátni. Kovászna megyében az elmúlt évben négy személyre támadt a medve, mindannyian túlélték a nagyvaddal való szerencsétlen találkozást, számoltak be a háromszéki hatóságok.

A Kovászna megyei falvak lakóinak életét rendszeresen megkeserítik a települések határába bejáró medvék, amelyek megdézsmálják a terményeket, háziállatokra támadnak, sokan panaszkodnak, hogy éjszaka nem merik elhagyni otthonukat.

Háromszéken a legkirívóbb eset két évvel ezelőtt történt, amikor a Sepsiszentgyörgy központjában járőröző helyi rendőrök egy utcán sétáló medvére lettek figyelmesek. A rendőrök autóval követték az állatot, amíg elhagyta a város területét, a medvesétát rögzítették a háromszéki megyeszékhely utcáira felszerelt térfigyelő kamerák is.

A Kovászna megyei Környezetvédelmi Hivatal tanulmánya szerint a térségben 600-ra tehető a barnamedve populáció, ezek többsége Bükszád, Szent Anna tó, Vargyasi szoros, Kommandó, Bereck, Dobolló, Málnás és Köröspatak környékén él.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?